TABERNAAKKELI

Orpokotityö:
Olemme olleet vuonna 1997 ensimmäistä kertaa evankelioimismatkalla Intiassa. Tuolloin havahduimme auttamaan sekä orpoja että köyhiä lapsia tukemalla paikallisten seurakuntien yhteydessä toimivia orpokoteja. Köyhät perheet joutuvat usein ottamaan lapsensa pois koulusta ja lähettämään heidät hyvinkin nuorina töihin.

Ensimmäinen koti Chennaissa oli jo olemassa ja aloimme tukea siellä olevia lapsia. Muut kodit on perustettu paikkakunnalla tehdyn evankelioimistyön yhteydessä. Kodeissa koulunkäynnistä huolehtiminen ja läksyjen seuraaminen on tärkeää. Lapset aloittavat päivänsä ennen aamutoimia rukouksella ja iltaisin heille on raamatun opetusta. Lapset tulevat pääosin hinduperheistä, joten lasten kautta sanoma Jeesuksen rakkaudesta menee koteihin ja myös kouluihin. Päävastuu lapsista on yhdellä seurakunnan pastoreista tai pastorin vaimolla. Jokapäiväisen elämän tarpeista huolehtii keittäjä ja/tai hoitaja.
Koulutuksen ja koulukuljetusten lisäksi tuki pitää sisällään asunnon, ruoan, vaatetuksen ja terveydenhuollon.

Chennaissa sijaitsevien Carolinen orpokotien yhteyshenkilönä on pastori J.Charles. Sathyamangalamissa keskuspaikkaa pitävän Bethel Social Welfare Trustin kotien yhteyshenkilönä on pastori D.Manuval Dhanaraj.
Sri Lankassa on Grace-home niminen koti, jossa on pääasiassa sodassa menehtyneiden lapsia. Yhteyshenkilönä on pastori P.Kirupakaran.

Monella lapsella on suomalainen kummi, joka muistaa lasta rukouksin, pitää mahdollisesti kirjeyhteyttä ja tukee lasta taloudellisesti avustustilin kautta.
Mikäli olet kiinnostunut saamaan oman kummilapsen, ota yhteyttä Liisa Jokitaloon. Voit itse valita, millä summalla tuet lastasi. Suosittelemme Intian lapsille 20 euroa kuukaudessa ja Sri Lankan lapsille 40 euroa kuukaudessa.

Lähetämme varat avustustililtä yleensä kolmen kuukauden tarpeita varten etukäteen lahjansaajan tileille tai swift-shekin kautta.

Voit myös tukea tätä työtä suoraan ilman kummiutta.**Emme ole vielä saaneet uutta lupaaMinä olen tie, totuus ja elämä.

Joh 14:6