Elämän tarkoitus
Sinulle, hyvä ystäväni, joka etsit elämääsi todellista tarkoitusta

Olet menestyvä, vaurastunut, sinulla on hyvä puoliso, ja hienot lapset, mutta silti tunnet jotain puuttuvan elämästäsi. Et tunne olevasi onnellinen, vaan kaipaat vielä jotain olennaisen tärkeää elämääsi. Raamattu sanoo Jeremian kirjan luvussa 18 jakeessa 2: "Nouse, ja mene savenvalajan huoneeseen, siellä minä annan sinun kuulla sanani." Jae 3: "Niin minä menin alas savenvalajan huoneeseen, ja katso, hän teki työtä pyöränsä ääressä." Jae 4: "Ja jos astia, jota hän valmisti, meni pilalle, niin kuin savi voi mennä savenvalajan käsissä, niin hän teki siitä taas toisen astian, miten vain savenvalaja näki parhaaksi tehdä." Jae 5: "Silloin tuli minulle tämä Herran sana; jae 6: "Enkö minä voi tehdä teille, te Israelin heimo, niin kuin tekee tuo savenvalaja, sanoo Herra. Katso, niin kuin savi on savenvalajan kädessä, niin te olette minun kädessäni, te Israelin heimo."

Ja aina, kun ihminen löytää vain maallisen elämäntehtävänsä, mutta ei ole vielä löytänyt hengellistä elämäntehtävää, tuo astia on vielä vaillinainen Jumalan käyttötarkoitusta varten. Tuo astia on mennyt siinä mielessä ikään kuin pilalle ja niin Herra joutuu sen astian murskaamaan, jotta hän voisi samasta saven seoksesta valmistaa uuden astian Herran käyttötarkoitusta varten. Kun Herra alkaa meitä murskata, hän sallii meille tapahtua useita menetyksiä. Saatamme menettää työpaikkamme, ammattimme, vaimomme, perheemme, terveytemme, varamme ja usein vielä nämä kaikki, jotta me ymmärtäisimme, että nyt Herra on lähtenyt etsimään meitä. Herra on alkanut murskata astiaamme, jotta Hän voisi tehdä siitä samasta saven seoksesta uuden astian jaloa käyttöä varten, Herran käyttötarkoituksia varten.

Koko ihmisen elämän tarkoitus on kiteytetty Apostolien tekojen luvun 17 jakeeseen 27: ... "että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;", jae 28: "sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme..." Tämä on koko ihmiselämän tärkein tarkoitus.

Kuinka sitten Jumalan voi löytää? Jeesus sanoo: "Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.", Joh. 14:6.
Jeesus on ainoa tie elävän Jumalan yhteyteen, mutta Jeesus ei ole ainoastaan tie, vaan hän on myös totuus ja elämä. Emme voi tulla sisälle elämään myöntämättä totuutta itsestämme ja alkamatta elämään totuudessa.

Mikä on totuus meistä itsestämme? Totuus meistä jokaisesta on kerrottu Roomalaiskirjeen luvussa 3, jakeessa 23: "Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla." Siksi me emme voi lähestyä Pyhää Jumalaa ilman syntiemme sovitusta. Jo vanhassa testamentissa uhrieläinten veri peitti ihmisten synnit. Siksi Psalmi 32:1 kuuluu: "Autuas se , jonka rikokset ovat anteeksiannetut, jonka synti on peitetty!" "Sovittaa, peittää" on hebreaksi "kipfer", mutta sillä on vielä eräs merkitys, nimittäin "ottaa pois". Vasta Jeesuksessa toteutui kipfer-verbin tämä merkitys, kun Jeesus, Jumalan karitsa tuli maan päälle. Silloin toteutui Johanneksen evankeliumin luvun 1 jae 29: "Katso Jumalan karitsa, joka ottaa pois maailman synnin." Hän poisti myös sinun syntisi, jotta sinulla olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys Hänessä. Jos koet tarvitsevasi Jeesuksen veren pesoa ja hänen armahdustaan synneistäsi, voit nyt rukoilla tämän syntisen rukouksen:

"Tarvitsen sinua, Jeesus. Tunnustan sinulle kaikki syntini. Kadun syntejäni. Kiitos, että kuolit ristillä minun puolestani ja kärsit minulle kuuluvan rangaistuksen. Avaan nyt sydämeni oven sinulle ja vastaanotan sinut Herrakseni, Vapahtajakseni ja Pelastajakseni. Kiitos, että kuulit rukoukseni. Kiitos, että nyt kuulun sinulle ja sinä kuulut minulle. Opeta minua elämään omanasi. Kiitos Jeesus."

Voit tulla myös kokouksiimme, joita pidämme eri puolilla Suomea. Kokousaikataulun näet sivuiltamme.

Herra siunatkoon Sinua väkevästi.

Veljesi Herrassa, Jean Roos


Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

Joh 14:6